Felinka,Blondík a Cosmík

15.11.2015 19:47

Všichni v nových domovech

22.2.2016

Cosmínek má nový domov,společně s Neouškem.Jsou u dalších dvou fretčích kamarádů.U kloučka a holčičky,která je také od nás.

Děkujeme za ně nové paničce.

Blondísek a Felinka,jdou do nového domova,v průběhu týdne.

Přejeme hodně štěstí a radosti.

Blondísek a Felinka jsou nyní v boleslavském útulku.Kde podstoupí Felinka kastraci a mohou k hodným páníčkům.Jsou to zlatíčka ohromní,pusinkovací.

 Cosmínka výsledky z vyš.srdíčka.Hypertrofická kardiomyopatie - klasická forma, střední

Cardalis 1/8 tbl 1x/den
Diacordin 1/8 tbl 1x/den

A tak musí brát léky,do konce života a kastrace bude chemická.Suprelorinem.

7.1.2016

Felinku čeká brzy kastrace a pak si může hledat společně s Blondískem,ten super domov.Oba jsou zlatíčka.Mazlící a i pusinkovací.

18.12.2015 dnes jsme zjistili další informace.To,že všichni pocházejí od Zuzany K.víme už déle.Paní si vyráběla vrhy,které pak neudala.První vrh měla od Felinky,někdy v dubnu letošního roku a pak další,později od poloangory,Kde ta skončila nevíme.Ta odmítla své mimina a tak je odkojila Felinka.Přijmula je.Otec je tedy Cosmínek.Tam by to mělo být jasné.Z toho druhého vrhu je nyní v boleslavském útulku Tomík,který ve svých 5 měsících má 380g při příchodu.Díky bohu papá a hodně,jelikož si asi užil strašné hladovky.Výmluvy,že nemoc v rodině,či jiný ošetřovatel,co to zavinil,nás nezajímá.Nasypat alespoň fretce velkou misku granulí není snad takový problém.Nechat umírat zvíře hlady,vyhubnout na takovou hroznou podváhu,tj hnus,největšího ražení.Felinka tedy přijmula s odstupem dvou měsíců min.nová a cizí miminka.Není se tedy čemu divit,že je Tomík tak maličký.Údajně druhý vrh byl omylem.No coment.Mylíme tedy,že černá listina dostala nové jméno.Zuzana K. z Nového města nad.Metují.Doufejme,že už nikdy nebude fretky chovat.

 

15.11.2015

Včera k nám přijeli noví obyvatelé.Tři broučci.Páníček na ně nestačí.

A jména tak nějak měli a neměli.Tedy jsme nějaké vymysleli.

FELINKA

2 letá,nekastrovaná holčička.Měla už miminka,jak je vidět.Je trochu dominantní na jiné fretečky,ale na lidi je hodná.Jen cizí si drží od těla ze začátku a umí ukázat,kde má zoubky.Ovšem,jak si jí získáte,je zlatíčko.

BLONDÍK

3 letý kluk,kastrovaný.Je to salámista,ale přeci jenom se umí poprat,když něco chce.Jinak pusinkuje.Hrozně nám připomíná velkého blondýna Pierra,tak dostal jméno Blondík.Blonďáček.

COSMÍK

Je 5letý,nekastrovaný kluk.Také hodný,pusinkovací kliďásek.Jen musíme vyšetřit srdíčko,zda bude moci na kastraci.Pokud by byl problém,bude muset mít supreloin a od kastrace musíme upustit.Byl by velice přísný výběr nových majitelů,kdyby nemohl jít na klasickou kastraci.Jelikož nepřichází v úvahu,aby jakákoliv fretečka z útulku byla k množení.

Po očkování a vyřešení kastrací budou k adopci.Zda v trojici,nebo to půjde k rozdělení,to musíme ještě zjistit.Jsou spolu nějakou dobu,jak dlouho není známo.Tak musíme jejich vztah vypozorovat,zda by mohli být každý jinde,nebo alespoň jeden z trojice.

25.11.2015

Dodatečně jsme zjistili,že Cosmínek nebyl v partě s Felinkou a Blondískem.Seznámili se nedávno.Tedy je možné,aby mohli do adopce Felinka s Blondískem,jelikož ti byli spolu dlouho a Cosmínek může jít sám.Nejlépe k jiné fretečce,s kterou si padne do oka.Ale je mírné povahy,tak se nepere spíše.Úplně samotnému by asi nebylo dobře.

Zpět