Ferda a Špunta

27.10.2015 07:37

Špunta

Oba jsou v boleslavském útulku.
3. 1. 2015

p1010044.jpg28.12.2014 Dnes přijela po dohodě Špunta, 2.5 letá zatím nekastrovaná fretečka, kterou si původní majitelé zakoupili "špatně" - tedy ze zahradního chovu, nevychovanou, a její další výchovu nezvládli. Všechny doma kousala, nicméně se snažili ji vychovat, ale poté, co s ní byly jen větší problémy, kdy kousala ještě těsnění od pračky, ji po dohodě dovezli k nám. Já se přiznám, že mi přijde Špunta docela v pohodě. Nesnaží se kousnout, ale uvidíme, jak to s ní ještě bude vypadat :-)

11.1. Špunta je vyjukaná a je vidět, že není zvyklá na to, aby ji lidi brali do ruky. Mazlil se s ní jen pán, a jinak nikdo, a ona nikoho zatím nebere. Ale lítá, běhá, je aktivní, zvědavá, přijde k člověku,jen to chce čas.. takže do adopce to ještě není :-) Ale je krásná že? 

21.1. Špunta si dělá co chce.. je v kleci, kterou dostala s sebou, když chce, a když ne, prostě si vyleze a je to :-) Takže tyto výlety jsme holce "zatrhli", aby se někdy něco nestalo, a tak je maličko zklamaná, a asi má ně mě vztek, protože jen ji pustím, jde mě kousnout do nohou.. zatím se jí to ještě nepovedlo, ale s výchovou to bude trochu složitější :-)

3.4. Špunta si pomaličku zvyká, už je na chování lepší, ale do adopce to stále není. Jinak nám holka přišla do říje, takže jde v úterý na kastraci :-)

img_2729.jpg23.6. Nevím proč, ale cca před třemi týdny se Špunta prostě rozhodla, že přestane jíst.. a tak nastoupily kaše, které zprvu odmítala, po několika dnech je však již papkala sama. A tak s námi také musela na výlet, na sjíždění Vltavy, abych ji měla pod dozorem, co bude img_2734.jpgdělat, a také jsem si řekla, že to je skvělá příležitost tuhle kousavku odnaučit kousat. A povedlo se!!! Špunta papká granulky, je v pohodě, a jen maličko přikousne při hře :-) je naprosto skvělá, zvyklá i na "polní" podmínky cestování a připravena do nové rodiny. Je vhodná i k jiným fretkám, začátečníkům :-) prostěimg_2735.jpgimg_2776.jpgimg_2777.jpgskvělá fretečka :-) která pochopila, jaké je to super být správnou fretkou :-) a pár foteček ze sjíždění Vltavy :-)

26.10.2015

Od včerejška jsou v pobočce u nás v Kadani

Ferda (šampaňský)

6. 6. 2015

p1010140.jpg 3.6.2015

Dnes jsme dostali tohoto nádherného klučinu, nekastrovaného, ale moc hodného, šampaň zbarvení Ferdu, takže kvůli množstvím Ferdů v útulku mu říkáme Ferda šampaňský :-) Je to čtyřletý klučina, kterého si rodina vzala před rokem od chovatelky z Teplic, která ho dávala pryč. Takže jeho život je takový putovní. Není očkovaný, takže je v karanténě, kde proběhne očkování a potékastrace :-) Jinak je moc hodný, vhodný k začátečníkovi i jiným fretečkám a pomalu si již může hledat novou rodinu :-), do které tedy po řádné vakcinaci a kastraci může hned odejít :-)

p1010139.jpg

 6.6. Ferda je venku moc rád :-). Je čistotný, chodí na záchůdek, opravdu suprový kluk. 

23.6. Tak Ferda začal 14.6. stávkovat a přestal jíst.. takže s námi putoval na vodu - na sjíždění Vltavy, aby byl stále pod dozorem. Zde se mu podařilo zalézt pod chatu, cca 5x5 m, pod kterou byl pro něj rád, samé okapy, krupmáče a další bordel, což si Ferda užíval a my trnuly v leže kolem chaty ve strachu, kudy a kdy vyleze :-). No ten dám dal.. a přitom img_2782.jpgstačil mžik, kdy jsem se otočila pro telefon a byl tam.. naštěstí se povedlo, Ferda vylezl a už jsem ho nepustila z dohledu.. ač slabý, nejedl, byl na kaši ve stříkačce, tak sílu měl. Což bylo super, a to mu pomohlo překonat toto špatné období a nyní již Ferda jí sám, granulky. Je sice hubený, kost a kůže, ale věřím, že pomalu pomaličku přibere a dá se zaseFerda u krumlovského zámkudohromady. K tomu mu velmi pomáhá nová kámoška Špunta, se kterou spinká a jsou velcí kámoši :-)  

Ferda v divadle :-)A během týdne na vodě s námi Ferda absolvoval veškerý program, tj. návštěvu zámku v Č.Krumlově, večerní představení v otáčivém divadle "Pes baskervilský" v hlavní roli s K.Rodenem, které tedy prospal :-), ale řekla bych, že tato neustálá péče a chování mu pomohlo se ze všeho negativního dostat. Takže pár foteček z Ferdova výletu :-)

17.8. Z Ferdy je již pohodový freťák, ale protože si velmi zvykl na Špuntu, jsou k adopci pouze společně :-)

 

 

 

 

 

 

9.11.

U nás jsou od 27.10.Ferdík je zlatíčko od prvního dne.Špunta vystrašená z nového prostředí,jiných lidí.Ta je trochu citlivější na změny.Však si také dvakrát kousla,po třetí jí to nedovolíme.Ale ještě by ráda.Musí se jí nechat hodně času.A tak tu jen chodí a sleduje.My jí a občas dostane pohlazení,ale opatrně.Kousat se nechceme nechat.Také ven jí bereme,aby se otrakala vším,co může poznat a vyhnala ze sebe ten strach.Taková prdka vystrašená ze všeho.Je to krásný pár champáňků.Jen se Špuntičkou se musí pomalu a dát jí čas.

Zpět