Vendelín a Amálka

27.10.2015 07:48

V novém domově

VENDELÍN 

Vendelínek a Amálka mají už svůj super domov.
10. 1. 2013

 

p1010301.jpg

10.1.2013 VENDELÍN  k nám přijel ze ZS z jihu Čech, kam se dostal cca v polovině prosince po odchytu městkou policií. Je velmi mladý, odhadujeme tak půl, max 3/4 roku. A povahově je naprosto skvělý !!!! Líže pastu, lítá, honí se, a děsně žere. Doslova a do písmene. 

p1010302.jpg

Sní vše, na co přijde.. je velmi hravý, fakt je prostě super !!!! Do adopce může jít hned a snad najde super rodinu, kde ho budou milovat, chodit s ním na procházky a tak. Má malý handicap, zlomený ocásek, zlomenina není stará, ale už zhojená. Jen ocásek zůstal maličko nakřivo.. Vendelínkovi to však vůbec nevadí :-) a nám taky ne :-)

18.1. Vendouš už se nasytil, a jí normálně. Je miloučký.. úžasný.. je milý i k jiným freťulím.. Je k "nakousnutí".. Dnes byl na očkování a čipování a už je připraven na adopci :-)

2.2. Vendelínek se velmi zkamarádil se stejně starou holčinou Surry... velmi si spolu rozumněli, blbli spolu, hráli si, honili se, no prostě paráda.. a nakonec se i podařilo, že Vendelín se Surry odešli spolešně do adopce k rodině, kde již s fretkami mají zkušenosti, a tak jim bude skvěle.. jsou spolu :-) Vendlín se Surry odjeli na severozápad Čech 31.1. večer :-) 4.6. Surry však začala v nové rodině kousat, a tak v nové rodině "vyměnila" za Spaikiho. Kluci si však nepadli moc do oka, a nakonec se oba vrátili k nám do útulku. Vendelínek je už vykastrovaný, obrovský, nádherný a především moc hodný freťáček. Prodělal si také nemoc v útulku, a během nemoci u nás úplně celý vypelichal. Neměl na sobě téměř jeden jediný chloupek, jen holou kůži. O to více byl rozkožný :-). Ale úžasně se ze všeho dostal, a dnes už je Vendelínek kluk jako buk, krásný, s novou srstí, a především neskutečně milý. Bydlí společně v pětce s Čestmírkem, Artíkem, Surrynkou a Jamalkem. Jsou skvělá pětka, která si společně neskutečně vyhraje. A proto i do adopce půjde jen k freťuli, se kterou by si rozuměl, aby nebyl sám, nebo společně s některou freťulí z této pětky. :-)

28.3.2015 Po dvouletém pobytu v rodině se k nám vrátil Vendelínek zpět.. :-) ještě se svou současnou kámoškou Amálkou, již pětiletou fretečkou. Bohužel se změnily podmínky v rodině a nová paní domu si fretky nepřála.. Jo, tak to někdy bývá. Takže s těžký srdcem je pan M. přivezl. No, Vendelínek je skvělý, jako byl vždycky, je zvyklý na psa, s nikým nemá problém, a jelikož je ještě mlaďoučký, nevím, jestli by mu nebylo lépe v nové rodině. Je tu však kámoška Amálka, a tak se to trochu komplikuje. No, na závěry je ještě brzy, zatím u nás Vendelínek bude i s Amálkou a uvidíme časem, jak se věci vyvrbí.. Třeba se i vrátí domů.. :-)

15.7. Dostali jsme od majitele svolení, že můžeme dát Vendelínka i s jeho kámoškou Amálkou k adopci. A tak se budou oba společně stěhovat koncem prázdnin do Brna do rodiny, která už od nás fretečky má, a tak víme, že se budou mít skvěle :-)

29.8. Vendelín s Amálkou se zatím ještě stěhovat nebudou, jelikož nová rodina, resp. nová majitelka, má zdravotní problémy a musí na operaci, a tak zastím Vendouš s Amí zůstávají u nás. Paní to moc mrzí, už si pro ně vše připravila, bohužel život někdy jede mimo naše plány, ale věříme, že paní vše zvládne a bude brzy fit, a pak i Vendelínek s Amuškou se budou stěhovat :-) Držíme palce :-) (nové majitelce) Zlomte vaz. :-)

27.10.2015

Od včerejška jsou v pobočce Kadaň

4.11.

Vendelínek i Amálka jsou neskutečně hodňoučcí.Klidní oba.Vendelínek tedy si i zašplhá o výšek,ale Amálka je tak hrozně tichá a skromná holčička,že to ani není možné.Oba miloučcí,přitulí se kdykoliv je vezmeme do ruky.Zlatíčka.

9.11.

Vendelínek je samá pusinka,je to tak hodný klouček.Amálka také,jen pusinky zatím nedává,ale strašě ráda si hoví na ruce a nechá si hladit kožíšek.Hrozně moc si to užívá.

 

Zpět